Lift Huislift keuken
Tips & adviezen

Waarom kiezen voor een huislift?

20/09/2022

Vroeger waren liften voor in woningen luxe; tegenwoordig zijn huisliften een slimme en noodzakelijke investering om uw woning toekomstbestendig te maken. Misschien overweegt u wel om een lift voor uzelf of voor iemand uit uw omgeving uit te zoeken: in deze blog geven wij de zeven belangrijkste redenen waarom een huislift een voordelige keuze is.

 

Wat is een huislift?

Een huislift is een liftoplossing waarmee mensen en objecten makkelijk van de ene naar de andere verdieping in huis kunnen worden verplaatst. Er zijn verschillende opties voor huisliften, maar bij Aesy Liften hebben wij liften zonder machinekamer die veilig worden bediend door een spindelaandrijving. Hierdoor is het ook mogelijk om ruimte te besparen waardoor onze liften makkelijk in een kleine ruimte passen. Maar wat zijn de voordelen van onze huisliften?

Huislift woning toekomst interieur

 

#1 Verbeterde toegankelijkheid

Bij liften draait alles om functionaliteit; het primaire doel is het op en neer vervoeren van mensen naar verdiepingen in een gebouw. Liften zijn uitstekende oplossingen om gebouwen toegankelijk te maken: vooral als we ouder worden en minder makkelijk de trap op komen. Het installeren van een huislift is ook ideaal voor een gezin om op een comfortabele manier naar een andere verdieping te gaan. Bovendien helpt een huislift om goederen als boodschappen, meubels en fietsen gemakkelijk naar boven of beneden te brengen.

 

#2 Veiligheid

Naarmate we ouder worden, beginnen we dat in onze mobiliteit te merken. Het behouden hiervan is essentieel voor de fysieke én mentale gezondheid. Ook verhoogt het risico op vallen het aantal ongelukken. Trappen kunnen hierbij een obstakel zijn, vooral voor kinderen, mensen op leeftijd en oudere huisdieren. Onze huisliften zijn ongelooflijk veilig en ze hebben veel functies die het comfort en veiligheid garanderen, zoals een noodbatterij zodat u altijd met de lift naar beneden kan bij stroomuitval. Onze huisliften kunnen ook met een tag of sleutel vergrendeld worden om ervoor te zorgen dat alleen de beoogde gebruikers de lift gebruiken.

 

#3 Thuis ouder worden

Niets is zo fijn als oud worden in je eigen huis. Met een huislift kan u uw onafhankelijkheid behouden. Ook als u nog jong bent, is het slim om voorbereid te zijn op de toekomst. Veel mensen willen oud worden in hun geliefde huis, maar maken zich zorgen over hun veiligheid of vervoer. Het beklimmen van trappen wordt moeilijker naarmate we ouder worden. Als je een huislift in je woning hebt, kan je oud worden op je eigen plek.

Benieuwd hoe liften bij andere klanten eruit zien? We hebben een speciale referentiepagina waar u geïnspireerd kan raken! U vindt de pagina via onderstaande knop.

Referentiepagina

 

#4 Passend bij uw interieur

Hoewel trapliften een optie zijn, zijn ze visueel totaal niet aantrekkelijk. Huisliften daarentegen hebben een luxe uitstraling en ze maken uw huis uniek. We schreven eerder al een blog over hoe u de juiste liftkleur kist voor in uw huis. Die vindt u hier.

Aangezien een huislift bedoelt is om lang mee te gaan, kan u het beste een keuze maken waar u tevreden mee bent. Daarom hebben onze huisliften een modern, Scandinavisch design dat kan worden aangepast aan elke inrichting. Uw huislift kan hiermee het pronkstuk van uw huis zijn. Met de keuze uit 250 RAL-kleuren, verschillende modellen en functies past het design direct bij uw stijl.

Huislift woning toekomst interieur

 

#5 Waarde van uw woning

Bij het investeren in uw woning denkt u waarschijnlijk niet aan een lift. Toch leveren huisliften waarde en gemak op. Als u nadenkt over het mogelijk verkopen van uw woning, verhoogt het installeren van een huislift de waarde. Ook is uw woning voor een grotere groep kopers aantrekkelijk, wat betekent dat uw huis sneller verkocht kan worden.

 

#6 Duurzaam

We hebben vaak de neiging om ons geld uit te geven aan huishoudelijke apparaten die ons leven makkelijker maken. Ondanks dat u ze misschien nodig heeft, hebben ze een korte levensduur en breken ze gemakkelijk. Als u nadenkt over een duurzame aankoop op lange termijn, is een huislift een goede optie. Over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een platformlift 30 jaar. Dit is gemiddeld drie keer zo lang als een traplift!

Als u bezig bent met milieubewuster leven, is het belangrijk om een product te zoeken dat lang meegaat. Het fabriceren van een lift kost veel energie en grondstoffen: het is daarom verstandig om voor goede kwaliteit te kiezen. Bij Aesy Liften vinden we duurzaamheid belangrijk en onze liften zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ook willen we de impact op het milieu minimaliseren. Het enige wat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat u goed voor uw lift zorgt.

 

#7 Maximaal comfort

Liften helpen u uw comfort in huis te maximaliseren door een veilig en betrouwbaar alternatief voor de trap te bieden. Een lift maakt het ook makkelijker om spullen te verplaatsen; een moment waar de trap gevaarlijk kan zijn. Denk aan het vervoeren van een kinderwagen, fiets of zwaar meubilair. Bovendien, als u graag familie en vrienden over de vloer hebt, garandeert een lift eerste klas comfort voor al uw gasten, ongeacht hun leeftijd, behoeften en voorkeuren.

Voor welk doel dan ook, huisliften zijn een uitstekende investering voor de plek waar u de meeste tijd doorbrengt. Welke stap gaat u zetten om van uw huis de beste plek te maken?

maak een afspraak voor onze showroom

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS