Foto blog 5 redenen om uw lift goed te onderhouden
Tips & adviezen

5 redenen om uw lift goed te onderhouden

28/07/2021

Een lift van Aesy Liften is betrouwbaar en veilig. Dat u iedere dag veilig op en neer kunt, dat is waar wij voor staan. Een lift is een gebruiksartikel. Als eigenaar heeft u de verantwoordelijkheid voor het functioneren en de veiligheid van de lift. Wilt u de garantie dat uw lift veilig blijft functioneren, dan is goed onderhoud nodig. Waarom is dit zo belangrijk? De 5 belangrijkste redenen leest u in deze blog.

 

Onderhouden is behouden

1. U voorkomt onnodige slijtage van uw lift en daaruit voortvloeiende storingen

Het is van belang bepaalde onderdelen frequent te controleren. Ondanks de lange levensduur van deze onderdelen, willen we sporen van slijtage in een vroegtijdig stadium traceren. Gebeurt dit niet, dan wordt het risico op gebrekkig onderhoud, slechte smering en defecte onderdelen vergroot. Dit kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

 

2. Er wordt enkel gewerkt met originele onderdelen

Aesy Liften is de enige leverancier in België van het Cibes fabricaat. Hierdoor kunnen onderdelen alleen door Aesy Liften geleverd worden en zijn de gevraagde producten vaak op voorraad in ons magazijn.

 

3. Altijd de software van uw lift up-to-date

Updaten van de software van uw lift is in de eerste plaats nodig om met de nieuwste versie van de software te werken. U beschikt dan over de nieuwste functionaliteiten en ontvangt ondersteuning vanuit Aesy Liften. Wanneer de software niet up-to-date is heeft dit consequenties voor de werking van de lift. De lift moet dan draaien op software waar mogelijk fouten of kwetsbaarheden in zitten. Dit kan tot ongewenste situaties leiden.

 

4. De levensduur van uw lift wordt verlengd door gebruik van de juiste smeermiddelen

Uw lift van Aesy Liften is voorzien van een smeerspons die een constante smering geeft aan de spindel. Hierdoor is het noodzakelijke dat de juiste middelen worden gebruikt om de goede werking te garanderen. Dit wordt tijdens iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd en aangevuld.

 

5. Uw lift wordt onderhouden conform de voorschriften zoals omschreven in de Machinerichtlijnen 2006/42/EG

Een platformlift valt onder de machinerichtlijnen en daardoor zijn liften van Aesy Liften niet verplicht om gekeurd te worden zoals traditionele liften. U heeft wel de plicht om uw lift te onderhouden. De voorschriften die hiervoor gelden worden bij iedere onderhoudsbeurt nageleefd door de Aesy Liften monteurs. Hierdoor wordt een veilige werking van uw lift gegarandeerd.

 

Verschillende onderhoudscontracten

Wij adviseren uw lift ieder jaar te onderhouden middels het best passende onderhoudscontract. Welk contract nodig is voor uw lift, is afhankelijk van uw situatie en het aantal hefbewegingen die uw lift dagelijks maakt.

De verschillen in onze onderhoudscontracten hebben wij overzichtelijk in kaart gebracht. Zo kunt u zien welk contract het beste bij u past. Kijk hier voor het overzicht.

Wilt u meer informatie of advies over onderhoud van uw lift? Vul via onderstaande knop uw gegevens in en onze collega neemt snel contact met u op.

Neem contact op

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS