Kan ik een subsidie krijgen voor een  huislift?

In België stimuleert de overheid om zolang mogelijk thuis te blijven wonen en biedt hiervoor verschillende subsidie en premieregelingen voor het laten aanpassen van uw woning. Een huislift wordt erkend als middel om dit mogelijk te maken.

VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Het VAPH geeft tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en aanpassingen, hierbij dient u bij de 1e inschrijving jonger te zijn dan 65 jaar om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw huislift. Voor een inschrijving is een medische indicatie noodzakelijk. Wanneer u ingeschreven bent krijgt u een persoonlijk VAPH-nummer, welke u uw leven lang kunt gebruiken. De VAPH bekijkt elke situatie individueel. Voor een plateaulift kan bijvoorbeeld een maximale vergoeding van €13.000  worden verkregen.

Klik hier voor de actuele refertelijst van het VAPH.

Meer informatie over deze premie

Vlaamse aanpassingspremie voor Ouderen

Wanneer u 65 jaar of ouder bent en graag een vergoeding wilt ontvangen voor een aanpassing in uw woning aansluitend op uw handicap kunt u hiervoor onder bepaalde voorwaarden terecht bij het Agentschap Wonen Vlaanderen. Zo moet de aangepaste woning de hoofdverblijfplaats zijn van de persoon waarvoor de premie wordt uitgekeerd en moeten de aanpassingswerken minimaal €1200 bedragen.

Bij de toekenning voor een aanpassingspremie wordt gekeken naar uw netto-belastbaar gezinsinkomen. Bekijk hier de actuele inkomensvoorwaarde.

Regionale premies

Naast bovengenoemde regelingen bieden sommige steden en gemeenten een subsidie voor een aanpassing aan uw woning. Neem hiervoor contact op met uw gemeente, stad of provincie.

Meer informatie over een subsidie voor uw situatie?

Bart staat voor u klaar

BEL ONS

Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS