Nieuws

Een lift in een splitlevel woning; kan dat wel?

24/02/2022

Een lift in een splitlevel woning; kan dat wel?

Een tijdje terug ontvingen wij de volgende vraag van een klant: Ik overweeg een lift in mijn woning te plaatsen en woon in een splitlevel woning, kan dat wel? Wilt u een huislift in een splitlevel woning plaatsen, dan zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. Dit betekent zeker niet dat het onmogelijk is, integendeel! In deze blog gaan we hierop in.

Een huis met een traditionele indeling heeft doorgaans een begane grond, een eerste etage en een zolder. Deze laatste verdieping is soms via een vaste trap en soms middels een vlizotrap bereikbaar. Een splitlevel woning heeft meer etages dan een traditionele woning en heeft daardoor veel halve trappen. De woning krijgt hierdoor een speelse indeling. De halve trappen zijn prima begaanbaar wanneer u goed ter been bent. Wanneer u echter moeilijker de trap op en af kunt of grote spullen mee naar boven wilt nemen, dan worden de vele trappen lastiger.

Huislift prima toepasbaar in splitlevel woningen
Een huislift biedt dan ook in splitlevel woningen een zowel functionele als comfortabele oplossing. U kunt zich probleemloos met kinderwagen, rollator, rolstoel, zware boodschappentassen en dozen van de ene naar de andere verdieping bewegen.

Veel etages, juiste opstelling lift belangrijk
De uitdaging bij het plaatsen van een huislift in een splitlevel woning zit vooral in de hoeveelheid etages die bereikt moeten worden. Het vinden van de juiste opstelling van de lift is hierbij van groot belang. In de praktijk betekent dit vaak dat de lift een centrale plek in huis krijgt en dat de lift aan twee kanten deuren heeft.

Een voorbeeld uit de praktijk: splitlevel woning

Splitlevel woning Arnemuiden     

   

Meer informatie over een lift in een splitlevel woning?

Wilt u meer weten over een huislift in een splitlevelwoning? Wij helpen u graag verder. Dit kan telefonisch, bij u op locatie middels een bezoek van één van onze buitendienst medewerkers of door een vrijblijvend bezoek aan onze showroom. Bel +32 (0)3 345 66 66 voor meer informatie of plan een bezoek aan onze showroom via dit formulier.

 

Meer informatie? Neem contact op met één van onze adviseurs.

 

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS