Nieuws

Hoe om te gaan met een renovatie?

06/03/2020

Jouw huis is een ruimte speciaal voor jou; beïnvloed door jouw stijl, relaties en ervaringen, vertellen de muren jouw verhaal aan diegene die binnenkomt. In de huizenmarkt vandaag de dag, kiezen veel mensen voor een nieuwbouwwoning. Maar als je echt op zoek bent naar een huis om je eigen handtekening op te zetten, kan een renovatieproject precies zijn waar je naar op zoek bent.

Veel huizen door het gehele land staan leeg en zijn op zoek naar een nieuw leven. Gelukkig zijn deze goedkoper met meer ruimte om te personaliseren. Het proces kan complex zijn en er kunnen onvoorziene problemen en uitgaven zich voordoen, dus goed voorbereid zijn is de sleutel tot een succesvol project. Voor je aan je eigen project gaat beginnen, lees deze tips van diegene die hier al ervaring mee hebben.

plannen van de werkzaamheden

Building Works

Als je overweegt om een renovatie aan je huis te doen, is er niks belangrijker dan het hebben van een actieplan. Dit geeft je de mogelijkheid om kosten en een tijdplanning in de gaten te houden, en zo te zien wat en wanneer gebeurt. Deze planning zal elk ding dat er moet gebeuren in uw huis opnemen, zoals het sanitair, maar het is ook mogelijk een huislift op te nemen en eventueel meer te verwijderen als dat nodig is.

Sommige stappen in jouw planning zijn opgenomen in het koopproces en dus beschikbaar in uw bouwverslag. Tijdens deze fase kunt u er ook voor kiezen om een schaaltekening te laten maken van de renovatie. Anders kan de bouwer u meer inzicht geven in de taken die gedaan moeten worden.

het vinden van een aannemer

Het vinden van de juiste aannemer kost tijd en toewijding. Mond op mond reclame en aanbevelingen van familie en vrienden kunnen je misschien meer vertrouwen geven in je beslissing, alhoewel, het is wel belangrijk dat ze op de hoogte zijn van jouw visie. Het succes van jouw project hangt af van de aannemers, dus het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in hun kunnen.

Tijdens deze fase is het het ook waard om een architect in te huren, als je deze wilt gebruiken. Deze kunnen je helpen met de planning, maar ook een kostenplaatje geven van het project. Veel mensen zien af van het inhuren van een architect, maar deze kunnen zeer waardevol zijn, vooral wanneer je echt de grenzen gaat op zoeken.  Deze fase valt vaak tegelijk met het werkschema, zodat uw voorbereidingen compleet zijn.

papierwerk en verzekering

Builder Working

Voor het werk start, moet je er zeker van zijn dat je al het papierwerk en verzekeringen hebt geregeld. Wanneer de bouwvergunningen niet geregeld zijn kan dit ertoe leiden dat de bouwwerkzaamheden niet doorgaan. Deze dien je bij de gemeente aan te vragen.

Wanneer u begint met renovatiewerkzaamheden moet u uw verzekeraar hiervan op de hoogte stellen omdat dit gevolgen kan hebben voor je polis. Als je huidige dekking geen renovatiewerkzaamheden dekt, kun je altijd kiezen voor een specialistische verzekering tijdens de werkzaamheden. Deze verzekering bevat meestal een openbare aansprakelijkheidsverzekering en bescherming tegen structurele schade. Uw aannemer dient ook verzekerd te zijn, dus het is noodzakelijk na te gaan of deze een eigen verzekering heeft.

starten met de renovatie

Wanneer de planning klaar is en je team met professionele bouwers klaar zijn om te starten, is het tijd om te beginnen met de renovatie. Gedurende deze tijd en afhankelijk van het budget en de grote van de klus, wilt u misschien in een andere woning verblijven. Het is gebruikelijk dat uw eigen huis vol ligt met stof en er veel lawaai aanwezig is, wat de dagelijkse taken moeilijker maken. Wanneer dit iets is waar geen budget voor is, zorg er dan voor dat je een plan van aanpak hebt, zodat je weet welke kamers leefbaar zijn terwijl de rest wordt verbouwd.

Sommige mensen willen misschien een aantal taken zelf doen om zo kosten te besparen. Op sommige punten kan dit heel effectief zijn, maar voor sommige zaken kan het het waard zijn om dit door een professional te laten uitvoeren. Structuur, elektriciteit en sanitair zijn cruciaal om geregeld te hebben, terwijl schilderen en decoreren minder essentieel zijn..

Tips om een huis renovatie te tackelen

Het installeren van een huislift is één van de beste ideeën voor een renovatie, dit brengt vele voordelen met zich mee zoals een meerwaarde voor je huis. Een huis renoveren is geen gemakkelijke klus, maar hopelijk heeft u aan bovenste tips en adviezen een houvast. Het maakt niet uit wat u doel is, onthoudt, van het organiseren van het papierwerk tot het vinden van de juist aannemer, planning en voorbereiding zijn altijd de sleutel tot succes.

Voor meer tips en adviezen, houdt dan onze nieuwspagina in de gaten.

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS