Nieuws

Hoe kiest u de juiste liftkleur voor uw huis?

08/03/2022

hoe kiest u de juiste liftkleur voor uw huis?


Uw interieur vertegenwoordigt wie u bent. Kleur speelt daarin een grote rol. Met kleur kunnen we een bepaalde sfeer oproepen en een gezellige, levendige omgeving creëren. Bij de kleurkeuze voor uw huislift is het dus belangrijk een kleur te kiezen die past bij de stijl van uw wooninterieur. In deze blog geven we tips over het kiezen van de juiste liftkleur voor uw ruimte.

Kleurmogelijkheden

Laten we het eerst eens hebben over de kleurmogelijkheden. De kleurkeuze van uw lift is belangrijk en wilt u vanzelfsprekend afstemmen op de rest van uw huis. Wij bieden u daarom zoveel mogelijk opties. Aesy Liften heeft 250 RAL-kleuropties en een unieke premium kleurencollectie waaruit u kunt kiezen. Bekijk deze in onze showroom of vraag hiernaar bij onze adviseurs.

Wat is kleurentheorie?

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe interieurontwerpers alle kleuren op elkaar afstemmen voor hun interieur? Hun geheim is dat ze gebruik maken van kleurentheorie om kleuren te vinden die het beste bij elkaar passen. Om te begrijpen waarom we op een bepaalde manier met kleuren werken, is het belangrijk om de wetenschap en kunst van kleur te begrijpen, die begint met de kleurencirkel, gecreëerd door Sir Isaac Newton.

Bekijk deze video voor een korte uitleg van de kleurentheorie.

 

Bepaal het kleurenpalet van uw huis

Of u nu overweegt een lift aan te schaffen en niet weet hoe u deze bij de rest van uw interieurstijl kunt laten passen, of dat u helemaal opnieuw begint en de ruimte rond de lift wilt inrichten, het is essentieel dat u de kleur kiest die bij u past.

Denk om te beginnen aan de kleuren die momenteel in uw huis aanwezig zijn, en bekijk welk type kleurenschema u volgt. Herkent u kleurenpatronen? Als u opnieuw begint met inrichten,  denk dan na over de kleuren die u in uw ruimte zou willen hebben, en of u wilt dat uw lift het middelpunt wordt of juist een neutralere rol moet hebben.

Kleurenschema’s zijn slechts een manier om u te helpen met het kiezen van kleuren die goed bij elkaar passen. Als u uw kleurenschema kent, kunt u de liftkleuropties bepalen die het beste bij uw ruimte passen. In de rest van deze blog vertellen we u over de verschillende kleurenschema’s die u kunt gebruiken om de ideale kleurencombinatie te vinden.

MONOCHROMatisch kleurenschema – behoudend en subtiel

Een monochroom palet is een van de makkelijkste kleurharmonieën om toe te passen. Het is het ideale palet voor u als u een samenhangend en georganiseerd interieur wilt hebben waarin uw lift een neutrale rol speelt. Een monochromatisch huis heeft elementen in verschillende tinten, tonen en schakeringen van dezelfde kleur.

Tip: Als dit het kleurenschema is dat u het meest aanspreekt, beperk dan uw opties door alleen te kijken naar kleuren die verschillende tinten zijn van uw dominante kleur. Als uw overkoepelend thema bijvoorbeeld verschillende tinten blauw is, kunt u een blauwtint kiezen uit onze RAL-kleuropties of premium kleuren.

ANALOog kleurenschema – veelzijdig en helder

Een analoog kleurenpalet gebruikt 2-4 kleuren die naast elkaar liggen in het kleurenwiel. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: groen, oranje en geel of roze, blauw en paars. Deze kleurencombinatie is veelzijdig, maar kan overweldigend worden voor het oog. Om een analoog kleurenschema in evenwicht te brengen, kiest u het beste één dominante hoofdkleur en de rest als accenten.

Yellow and orange interior living room

Tip: Als u zich herkent in een analoog kleurenschema, breng het dan in evenwicht door een lift te kiezen in een van uw accentkleuren. Het kan ook gewaagd zijn om juist een liftkleur in uw dominante tint te nemen.

COMPLEMENtair kleurenschema – contrasterend en dramatisch

Een complementair kleurenschema gebruikt tegenovergestelde kleuren om een krachtig effect te creëren. Het is een geweldige manier om verschillende soorten warme en koude kleuren te combineren.
Kleurenschema’s zoals: geel en zwart, paars en groen, groen en roze worden beschouwd als complementaire kleurenschema’s.

Cibes Air Yellow and Black lift in home

Tip: Als u wilt dat uw lift een accentstuk wordt,  dat heeft  een complementair kleurenschema grote impact. Zorg ervoor dat u een kleur kiest die tegenovergesteld is aan uw dominante kleur of combineer tegengestelde kleuren in de lift.

voor iedereen een oplossing

Als u uw stijl niet kunt identificeren met de kleurharmonie schema’s, denk dan aan het gebruik van een kleur die overal bij past. Zwart en wit hoeven niet 100% zwart of wit te zijn; wij adviseren u Gothic Graphite Black en Oriental Oyster White uit onze premium kleurenselectie te kiezen, twee elegante en tijdloze kleuren die passen bij elke kleur die in uw huis aanwezig is.

Cibes Air lift in living room

Als u verschillende kleurenschema’s wilt uitproberen of uw huidige kleurenschema wilt identificeren, probeer dan het Adobe Colour wheel or Canva Colour wheel.

Hoewel het misschien veel informatie lijkt, zou het kiezen van uw liftkleur een geweldige ervaring moeten zijn, we bieden u daarom veel opties zodat u de perfecte match kunt vinden.

Als u vragen heeft over de kleurkeuze van een lift, neem dan gerust contact op met ons verkoopteam voor advies.

 

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS