Nieuws

Aesy Liften is VCA* gecertificeerd!

06/05/2020

Wij kunnen met trots vertellen dat Aesy Liften VCA* gecertificeerd is en hiermee een volgende grote stap richting de toekomst zet. Als eerste en enige in de platformliftenmarkt zijn wij op dit moment VCA* gecertificeerd. Hiermee voldoen wij niet alleen aan de landelijke regelgeving, maar ook aan de Europees gestelde eisen.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, gezondheid & milieu) Checklist Aannemers. In het kort gezegd is een VCA certificaat bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden met een risico uitvoeren of op een locatie waar een bepaald risico aanwezig is, zoals een bouwplaats.

Binnen Aesy Liften is veilig werken een must en wij doen er dan ook alles aan om dit te bereiken en te behouden. Wij vinden het belangrijk om hier dagelijks mee bezig te zijn en dit mee te nemen in onze werkwijze. Het behalen van het VCA certificaat is een belangrijke stap om de veiligheid voor onze werknemers en klanten nog meer te vergroten. Het zorgt ervoor dat onze werknemers zich bewust zijn van de gevaren om zich heen op de werkplek.

Wat houd VCA* certificering in?
Dit houd in dat niet alleen onze monteurs in het bezit zijn van een VCA diploma, maar wij als bedrijf in het geheel voldoen aan de eisen van de VCA regeling. Dit draagt bij aan het voorkomen van persoonlijk letsel en materiële en milieuschade maar waardoor wij ook steven naar continue verbetering op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Al onze operationele medewerkers zijn in het bezit van een VCA diploma, op kantoor zijn BHV’ers aanwezig en is er een noodplan beschikbaar. Daarnaast stelt Aesy persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar die nodig zijn voor de werkzaamheden.

Er zullen periodiek werkplek inspecties worden uitgevoerd om zo zorg te kunnen dragen voor een veilige en gezonde werkplek. Hierbij wordt onder andere gekeken of het gereedschap en de persoonlijke beschermingsmiddelen aan de juiste eisen voldoen.

Tenslotte wordt er ieder jaar door de certificatie-instelling een audit gedaan om te controleren of wij nog steeds voldoen aan alle aspecten.

VCA en andere landen
Niet alleen is het VCA certificaat geldig in België maar voldoet dit certificaat aan de eisen van andere Europese landen zoals Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS