Inspiratie

Tips om uw huis toekomstbestendig te maken

01/10/2020

Hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen, kunnen we ons wel voorbereiden op toekomstige situaties waar we verwachten mee te maken te krijgen. Daarom is het een goed idee om te kijken naar manieren om je huis toekomstbestendig te maken en er zo voor zorgen dat het een plek is waar je nog vele jaren kunt wonen. Van het introduceren van smart technology tot het toegankelijker maken van je huis, er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een aantal mogelijkheden uitgelicht die je kunnen helpen je huis klaar te maken voor de toekomst.

MAAK HET HELE HUIS TOEGANKELIJK

Ouder worden is onvermijdelijk en helaas komt het vaak voor dat mensen op latere leeftijd minder mobiel worden. Daarom is een van de beste manieren om uw huis toekomstbestendig te maken ervoor te zorgen dat het hele huis goed toegankelijk is voor nu en later. Wanneer je wacht tot het moment dat traplopen moeilijk is geworden, neemt de kans op ongelukken toe. Door nu de juiste voorbereidingen te doen is je huis klaar voor alles wat de toekomst te bieden heeft, waardoor stress in de toekomst wordt voorkomen. Er zijn veel verschillende opties mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld buiten een oprit aanbrengen, de badkamer naar de begane grond verplaatsen en zelfs een rolstoellift voor in huis installeren. Dit laatste kan een stijlvolle en luxueuze toevoeging zijn en tegelijkertijd een waardevol hulpmiddel in de komende jaren.

VERANDER JE HUIS IN EEN SLIM HUIS

Smart Home Phone

Smart huizen en apparaten behoren momenteel tot de snelst groeiende trends en het spreekt voor zich dat dit in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Je kunt je hier alvast op voorbereiden door de slimme technologie aan te schaffen die op dit moment al beschikbaar is. Smart technologie zorgt voor ongelooflijke controle in het huis, met intelligente verlichting, slimme afstandsbedieningen, slimme stekkers, slimme thermostaten, slimme luidsprekers en slimme beveiligingscamera’s die allemaal toegankelijk zijn via een draadloos apparaat zoals een telefoon of tablet. Er zijn verschillende populaire smart home producten zoals Amazon Echo/Alexa en Google assistant, maar ook aangepaste opties. Niet alleen helpt de slimme technologie het leven makkelijker en beheersbaarder te maken, maar door het aanbrengen van slimme beveiligingssystemen en alarmen voor thuis kun je je ook veiliger voelen.

ENERGIEBESPARENDE ALTERNATIEVEN

Het is zeker de moeite waard om uw verouderde apparaten te upgraden naar energiezuinige alternatieven. Niet alleen gaan de nieuwe apparaten langer mee, maar ook uw maandelijkse uitgaven aan energie zullen minder worden. Je wilt niet over vijf jaar nadenken over al het geld dat u had kunnen besparen door over te stappen op zuinigere en geavanceerde technologie. Van isolatie en watertanks tot energieverslindende keukenapparatuur, er zijn genoeg verbeterpunten.

MAAK HET HUIS MILIEUVRIENDELIJK

Het belang van de bescherming van onze planeet wordt een steeds grotere factor in ons leven, dus het is een goed idee om te kijken naar de manieren waarop uw huis milieuvriendelijker kan worden. Er is geen twijfel over mogelijk dat een groenere manier van leven bepalend is voor de klimaatverandering in de toekomst. De kans is dus ook groot de regelgeving hierop wordt aangepast in de toekomst. Zorg dus dat u op de hoogte blijft van de laatste trends. U kunt overwegen om alternatieve energie zoals zonne-energie voor uw huis te gebruiken, maar u kunt ook beginnen met kleine dingen te doen. Denk hierbij aan het gebruiken van gerecyclede materialen zoveel als mogelijk.

Verder zijn er voor diegenen die een huislift willen installeren milieuvriendelijke opties beschikbaar.

Bekijk ook: Uw huis milieuvriendelijker maken

MAAK EEN INTERNET BACK-UPPLAN

In de modern tijd zijn we zo vaak afhankelijk van het internet dat het moeilijk is te denken wat we zonder internet zouden moeten. Als je denkt dat dit nu al heel erg het geval is bekijk dit dan maar eens over een aantal jaren. Alles in huis, van verwarming tot verlichting zal op een dag afhankelijk zijn van internet dus is het aan te raden een internet back-upplan te hebben voor het geval uw verbinding verbroken wordt.

Je zou in het bos kunnen gaan leven en proberen te ontsnappen aan de moderne wereld, maar meer realistisch is om te luisteren naar het advies om je huis hierop voor te bereiden. Overweeg om te investeren in een VPN (Virtual Private Network) service, welke al jouw WIFI, 3G, 4G en mobiele apparaten combineert om een solide internetverbinding te creëren, zodat zelfs als je belangrijkste wifi verbinding uitvalt je nog steeds genoeg hebt om de lichten aan te houden.

TIPS OM UW HUIS TOEKOMSTBESTENDIG TE MAKEN

  • Maak het hele huis toegankelijk
  • Verander je huis in een slim huis
  • Energiebesparende alternatieven
  • Maak het huis milieuvriendelijk
  • Maak een internet back-upplan

Voor huiseigenaren die ervoor willen zorgen dat ze voorbereid zijn op toekomstige gebeurtenissen zijn vele opties beschikbaar. We hopen dat bovenstaande tips nuttig is geweest en je gaat nadenken over hoe uw huis toekomstbestendig te maken.

Voor meer tips en adviezen bezoek onze nieuwspagina.

Share
Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS