Inspiratie - Tips & adviezen

Oud worden in een rusthuis of in uw eigen woning?

05/12/2022

Oud worden in een rusthuis of in uw eigen woning?

Ziet u er tegenop om op uw laatste jaren van uw leven door te moeten brengen in een rusthuis? Het liefste zou u nog willen genieten van uw woning waarin u met plezier woont en in de loop der jaren fijne herinneringen heeft gemaakt. Maar u heeft geen trek in een wekenlange en dure verbouwing en het gebruik maken van de trap wordt steeds lastiger. Eigenlijk is het niet meer veilig om zelfstandig de trap op en af te gaan; op dat moment zou een huislift de uitkomst zijn!

Volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, neemt tot 2040 de vergrijzing toe in België. Daarna zal het aantal 67-plussers in verhouding tot het aantal personen tussen 18 en 66 jaar zich stabiliseren tot 2055. Deze ontwikkeling betekent dat de 55-plussers en, met name de babyboomgeneratie, de komende jaren na moeten gaan denken waar ze oud willen worden.

Voor en nadelen van een rusthuis

Een verhuizing naar een verzorgingstehuis heeft diverse voordelen, maar helaas ook een aantal nadelen. Het grote voordeel is dat zorgverleners in de buurt zijn wanneer u hulp nodig heeft en daarnaast zorgt contact met andere bewoners dat u zich wellicht minder eenzaam voelt. Maar helaas blijkt uit dit artikel van VRT NWS dat bewoners van Belgische verzorgingstehuizen vanwege personeelstekorten rustig worden gehouden door toediening van onnodige medicatie. Daarnaast brengt het verblijf in een rusthuis de nodige kosten met zich mee. Een verblijf in een verzorgingstehuis in Vlaanderen kost gemiddeld ongeveer € 2.200,- per maand (zonder medicatie en andere extra kosten). Wist u dat voor de prijs van een verblijf van 10 maanden in een verzorgingstehuis ook een lift in een woning kan worden geplaatst?

Blijf langer thuis wonen met een huislift

Waar veel mensen niet aan denken bij langer thuis blijven wonen is het plaatsen van een huislift. Een huislift is binnen een paar dagen al geïnstalleerd en zorgt voor een meerwaarde van uw woning. Daarnaast is het plaatsen van een lift kostentechnisch interessanter dan een verhuizing naar een verzorgingstehuis; de aanschaf van een huislift staat gelijk aan het verblijf van tien maanden in een verzorgingstehuis. De laatste jaren is de kwaliteit van de thuiszorg flink toegenomen waardoor u niet per se naar een rusthuis moet om de benodigde zorg te ontvangen. Met de lift bereikt u eenvoudig en veilig alle etages in uw woning en kunt u optimaal van uw woning blijven genieten!

Bekijk hier onze huisliften

Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS