WAT KOST EEN HUISlift?

Bij een lift in huis wordt vaak gedacht dat het onnodig duur is en dat dit enkel een luxe toepassing is. Maar heeft u enig idee wat de prijs van een huislift is? Naast de kosten voor de aanschaf van de lift is het belangrijk ook rekening te houden met andere bijkomende kosten, zoals de aanpassingskosten in huis, onderhoudskosten en energiekosten.

Wij bieden liften van Zweedse kwaliteit tegen een betaalbare prijs en zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk en energiezuinig. Ons productaanbod is zeer breed en wij hebben dan ook voor vrijwel elke woning een oplossing. Van een basisuitvoering tot een zeer luxe gepersonaliseerde huislift.

WAAR IS DE PRIJS VAN EEN HUISLIFT VAN AFHANKELIJK?

Wanneer wij de vraag krijgen: ‘Hoeveel kost een huislift?’. Stellen wij altijd eerst een aantal wedervragen. De prijs van uw huislift is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Het is in eerste instantie belangrijk om goed te kijken met welk doel u een huislift zoekt.

  • Is er op elke verdieping voldoende ruimte voor het plaatsen van de lift, of moeten er aanpassingen gedaan worden?
  • Hoeveel ruimte heeft u nodig in de lift? Moet deze rolstoeltoegankelijk zijn of enkel voor personen?
  • Hoeveel verdiepingen moeten er overbrugt worden?
  • Hoe hoog zijn de verdiepingen?
  • Extra opties, zoals automatische deuropener of een kleur naar keuze

Wanneer u een definitieve prijs voor uw situatie wilt, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen of telefonisch contact opnemen met onze adviseurs. Onze adviseurs kunnen u advies geven welk lifttype het beste bij uw situatie past en daarbij een vrijblijvende prijsopgave geven. Een lift koopt u niet dagelijks, het is daarom belangrijk hier goed informatie over in te winnen en te kiezen voor de lift die het beste past bij uw situatie en wensen. Onze prijzen zijn inclusief levering en montage.

BIJKOMENDE KOSTEN HUISLIFT

BOUWKUNDIGE KOSTEN

Naast de kosten voor de aanschaf van de lift moet u ook rekening houden met de kosten voor de aanpassingen die in uw huis gedaan moeten worden. Voor een Aesy huislift zijn geen liftput, externe machinekamer en een dakopbouw nodig. Hierdoor zijn de bouwkundige aanpassingen minimaal en worden er flinke kosten bespaard. Op het onderste vloerniveau is enkel een vloerverlaging van 50 mm nodig. Daarnaast moet er een platfond doorgang gemaakt worden en dient er een elektra aansluiting aanwezig te zijn.

Een huislift mag volgens de regels een vaste trap niet vervangen, er dient altijd een vluchtweg aanwezig te zijn. Dit kan door een smallere trap of buitenom. Wanneer de lift de huidige trap vervangt dienen dus ook met deze kosten rekening te worden gehouden. Vraag altijd een offerte aan bij uw bouwkundig aannemer naar keuze, zo liggen de kosten van deze werken vooraf vast.

ENERGIEKOSTEN

Onze huisliften zijn zeer energiezuinig en de lift is in stand-by stand voorzien van energielabel A. Hoeveel energie uw huislift verbruikt is afhankelijk van het aantal liftbewegingen per dag. Hoe meer uw de lift gebruikt, hoe hoger de energiekosten zullen zijn. Waar moet u ongeveer aan denken?

Een huislift met 2 stopplaatsen, 3,6 m opvoerhoogte en 20 liftbewegingen per dag gebruikt ongeveer 481 kWh per jaar, dit komt uit op maar zo’n €0,29 cent per dag.

ONDERHOUDSKOSTEN

Het voordeel van onze huisliften is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk zijn waardoor er niet zo vaak onderhoud nodig is. Een platformlift valt onder de Machinerichtlijn en daardoor is het hebben van een onderhoudscontract wettelijk verplicht.

Door uw lift goed te onderhouden waarborgt u de kwaliteit en veiligheid van uw lift. Daarnaast zorgt onderhoud voor een langere levensduur van uw huislift. Hoeveel onderhoud er voor uw lift nodig is, is afhankelijk van het aantal liftbewegingen dat uw lift gemiddeld maakt per dag. Over het algemeen is voor thuisgebruik één onderhoudsbeurt per jaar genoeg. Bekijk onze onderhoudscontracten voor het contract dat bij uw past.

MEER INFORMATIE OVER DE PRIJS VAN EEN HUISLIFT?

Wanneer u een prijs wilt weten voor uw situatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs via 03 345 66 66 of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zei staan klaar voor al uw vragen en kunnen telefonisch binnen enkele minuten een prijs op maat geven.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

bart STAAT VOOR U KLAAR!

OFFERTE AANVRAGEN   BEL ONS

Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS