Het belang van goed onderhoud

Een platformlift valt onder de Machinerichtlijnen en daardoor is het hebben van een onderhoudscontract wettelijk verplicht. De eigenaar van de lift is hierbij altijd verantwoordelijk voor het goed functioneren van de lift en dus ook het faciliteren van het onderhoud van de lift. Het is niet alleen verplicht om uw lift te onderhouden, het is ook van belang om kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen.

Een lift is een gebruiksartikel en dus aan slijtage onderhevig. Het controleren op slijtage van onder andere de aandrijfmoer, de werking van het onderbrekingscontact en de smering van het spindelsysteem is van groot belang. Een combinatie van gebrekkig onderhoud, slechte smering en defecte detectiecontacten kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Altijd uw software up to date. Wanneer uw lift al een aantal jaar niet meer onderhouden is of door een andere partij dan Aesy Liften zal uw software mogelijk niet meer up to date zijn. Updaten van de software is in de eerste plaats nodig om met de nieuwste versie van de software te werken. Wanneer de software niet up-to-date is kan dit consequenties voor de werking van de lift hebben. Wij zijn continue bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze producten en zo ook onze software.

Verkleint de kans op storingen. Door het juist onderhouden van uw lift met de originele onderdelen verkleind u de kans op storingen. Alle monteurs worden intern opgeleid en beschikken over de juiste technische apparatuur. Wij gebruiken enkel originele onderdelen, afkomstig van onze fabriek.

Uw lift voldoet aan de voorschriften zoals omschreven in de Machinerichtlijnen 2006/42/EG. De voorschriften die gelden worden bij iedere onderhoudsbeurt nageleefd door de Aesy Liften monteurs. Hierdoor wordt een veilige werking van uw lift gegarandeerd.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Persoonlijk advies

OP ZOEK NAAR EEN LIFT VOOR UW SITUATIE?

Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

BEL ONS